Una firma de moda catalana impulsa els joves dissenyadors amb els vots dels consumidors

  • Iconic Barcelona, creada per les germanes Posa, promociona joves dissenyadors independents amb col·leccions limitades.
  • La firma, que treballa sota el concepte Slow Fashion, defensa la necessitat de vendre productes de proximitat per tal de respectar el medi ambient i ajudar a reactivar la indústria tèxtil catalana.

¿Qui millor que el comprador per decidir què ha de ser el més trendy de la temporada? La firma de moda independent Iconic Barcelona (www.iconicbarcelona.com) democratitza les tendències per involucrar els seus clients en el procés de creació de les noves col·leccions. La marca també promociona joves dissenyadors independents donant-los l’oportunitat d’exposar les seves creacions i de ser els escollits entre els usuaris per fer el salt al mercat.

Aquesta tendència de fer participar el client s’anomena ‘collaborative fashion trend setting’ i a partir d’avui s’obre una nova votació amb models ètnics. La marca organitza el concurs a través del seu web en funció de les tendències del moment. Aquesta informació es comparteix a través d’una extensa base de dades en la que es convida a la participació de dissenyadors amb l’aportació de dibuixos de les seves creacions d’acord als paràmetres que es demanen. Els usuaris trien, mitjançant un sistema de votació, els esbossos que més els agraden i Iconic s’encarrega d’elaborar el patronatge i produir aquestes peces en el seu taller.

Singularitat i qualitat

Per a la realització de les seves col·leccions Iconic Barcelona només utilitza teixits de qualitat com sedes, cotó, viscosa natural, setí, gasa i llana. Totes les peces compten amb una etiqueta diferent, on s’hi destaca el nom del dissenyador i el número de peces confeccionades per a cada disseny, ja que es tracta d’edicions limitades.

Iconic Barcelona està treballant la possibilitat d’exportar les seves col·leccions a botigues de disseny d’altres ciutats europees, “on hi ha més sensibilitat per la roba d’autor”, explica Núria Posa, dissenyadora i directora d’Iconic Barcelona. A més afegeix que la voluntat és “fer tirades molt limitades, amb un disseny atrevit i original. Volem que el caràcter de cada dissenyador estigui imprès a la peça i que el client se’n pugui beneficiar per menys de 100 euros”.

Slow Fashion o roba Km0

Iconic es dirigeix a un públic compromès i inconformista que demana el mateix grau de compromís a les marques a les quals és fidel. L’empresa catalana treballa sota paràmetres ètics i ecològics i, com en els productes de Km0 tan coneguts en el món alimentari, el corrent Slow Fashion, defensa la necessitat de confeccionar la moda al país per tal de reactivar la industria tèxtil i crear llocs de treball nous. La venta de productes confeccionats a Catalunya permet, a més, ser respectuosos amb el medi i controlar tot el procés de producció. “Podem estar segurs que darrere les nostres col·leccions no hi ha explotació laboral de cap tipus. D’altra manera, és impossible assegurar que això sigui així”, emfatitza Posa.

 

Sobre Iconic Barcelona: 

Iconic Barcelona és una marca de roba amb valors, que promociona a joves dissenyadors i confecciona les seves col·leccions a tallers locals, amb la producció de roba d’edició limitada. La firma catalana defensa la compra conscient i basada en criteris ètics i ecològics. Alhora, representa la creativitat de joves dissenyadors que han sortit de les millors escoles de Barcelona ESDI, IED, BAU o la Llotja.

Iconic ha participat en les 3 últimes edicions del 080 Barcelona Fashion Week.