Els campus juvenils d’apps i robòtica guanyen terreny a la piscina aquest estiu

  • L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) acull el campus  tecnològic de Catalunya adreçat a més d’un centenar de joves amb l’objectiu d’iniciar-los en la robòtica, els videojocs i les aplicacions mòbils durant les vacances.
  • CampTecnológico és un projecte innovador que neix a semblança d’iniciatives similars dutes a terme als Estats Units per fomentar vocacions científiques i despertar entre els joves la lògica de la ciència. 

Apps, robots i videojocs guanyen terreny a la piscina i els esports d’estiu. L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (www.euss.cat) serà la seu del CampTecnológico amb l’objectiu de despertar les vocacions científiques i tecnològiques dels més joves a través de l’oci,  l’aprenentatge i el joc. La iniciativa segueix el model formatiu d’altres projectes dels Estats Units on els joves aprenen a programar robots, dissenyar videojocs o aplicacions per dispositius mòbils en funció dels seus coneixements inicials

L’EUS acollirà un centenar de nens i joves que faran les seves primeres passes en el món de la ciència i la tecnologia en un ambient d’oci i diversió. La finalitat és fomentar el treball en equip, la innovació, la creativitat i la col·laboració entre companys. El director de l’EUSS, Carles Rubio, considera que esdeveniments d’aquest tipus “són molt importants perquè contribueixen a la formació i a la maduresa dels joves i infants”. A més considera que “és una inversió que la societat recupera en el seu conjunt perquè el talent d’aquests joves és avui un joc i en un futur es pot convertir en la seva professió”.

L’èxit d’edicions anteriors a altres comunitats, com ara el País Basc, on hi ha la seu original, ha permès la consolidació del recolzament de diferents institucions públiques i privades. A més, l’esdeveniment s’ha ampliat a 12 centres educatius de 6 comunitats autònomes diferents. Cada divendres a les 15 hores, els pares i mares dels participants tindran l’oportunitat d’assistir a una presentació per tal de veure les fites assolides de tots ells durant la setmana.

Robots, apps i videojocs

Els joves tenen l’oportunitat de construir els seus propis robots, videojocs, aplicacions per mòbils i programar-los en funció de les seves pròpies capacitats, entre elles, l’edat i el  coneixement previ. De fet, aquests tallers estan pensats tan per a nens que tinguin experiència com pels que no en tinguin i la metodologia és el que permet avançar a cada equip en funció de les seves capacitats i habilitats.

Enguany, als mòduls de robòtica i de creació de videojocs i animació digital, s’hi afegeixen tallers de robòtica avançada i electrònica amb Arduino, i aplicacions com Minecraft i videojocs per mòbils. Els campaments tenen una durada d’entre 1 i 2 setmanes i l’horari és de 9 a 14.

Sobre l’EUSS

Amb una tradició de formació professional dels Salesians que es remunta a finals del segle XIX, l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (www.euss.cat) és una institució d’ensenyament superior que té com a missió la formació i el desenvolupament integral dels futurs enginyers, posant un èmfasi especial en la vessant pràctica dels estudis i en la inserció laboral i promovent la participació activa i l’esperit emprenedor.